Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 4 år. Du börjar som familjescout och sedan blir du spårarscout, upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Självklart är det så att du kan börja vid vilken ålder som helst. Se nedan för information om ”din” avdelning.  Ledare kan du vara sedan hela livet.

”Ju fler desto roligare”

Vad gör vi?

Vi har skoj ute i naturen, vi busar och har roligt med våra kamrater. men vi lär oss också om samarbete och färdigheter för att klara oss själva. Vi kanske eldar och lagar någon god mat. Leker roliga lekar och tränar på knopar.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 4-7 år?

Kontakta avdelningsledarna för familjescouterna, eller skicka ett mejl till hok@halmstadscout.se.

Är du mellan 8-9 år?

Kontakta avdelningsledarna för spårarna på avdelningen Dino, eller skicka ett mejl till hok@halmstadscout.se.

Är du mellan 10-11 år?

Kontakta avdelningsledarna för upptäckarna på avdelningen Rovdjuren, eller skicka ett mejl till hok@halmstadscout.se.

Är du mellan 12-14 år?

Kontakta avdelningsledarna för äventyrarna på avdelningen Rovfåglarna, eller skicka ett mejl till hok@halmstadscout.se.

Är du mellan 15-18 år?

Kontakta avdelningsledarna för utmanarna på avdelningen Vildsvinen, eller skicka ett mejl till hok@halmstadscout.se.

Är du mellan 15-18 år?

Kontakta avdelningsledarna för rover på avdelningen Älgarna, eller skicka ett mejl till hok@halmstadscout.se.

Ladda ner