Bli scout i vår scoutkår!

I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Här kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Och du är självklart med och bestämmer vad vi ska hitta på.

För att gå med i vår scoutkår kan du göra en intresseanmälan som skickas direkt till vårt medlemsregister. Fyll i uppgifterna nedan så hör vi av oss till dig inom kort. Fält som är markerade med * är obligatoriska.

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna hos oss när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du  upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Självklart är det så att du kan börja vid vilken ålder som helst. Se nedan för information om ”din” avdelning.  Ledare kan du vara sedan hela livet.

”Ju fler desto roligare”

Vad gör vi?

Vi har skoj ute i naturen, vi busar och har roligt med våra kamrater. men vi lär oss också om samarbete och färdigheter för att klara oss själva. Vi kanske eldar och lagar någon god mat. Leker roliga lekar och tränar på knopar.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

  1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Skicka in en intresseanmälan ned så blir du kontaktad av avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Din webbläsare stödjer inte iframes, gå till för att registrera dig.